2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vass Levente: az, hogy a Forgatag kimenjen a városból, nem alternatíva

2019. június 17. 19:26, utolsó frissítés: 19:32

"Az, hogy a Forgatag kimenjen a városból, nem alternatíva" - mondta portálunknak Vass Levente, az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke, a szövetség parlamenti képviselője. Vass Leventét arról kérdeztük, miért jelentette be, hogy "elengedi a Forgatag kezét". A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke a következőt válaszolta:

"Engem is meglepett, milyen hatása volt ennek az, elismerem, kicsit teátrális mondatomnak. A lényeg nem ez, hanem az, amit előtte és utána mondtam. A Forgatag egy konszolidált rendezvény, szeretik a vásárhelyiek, fontos nekik. Az évek során egyre nagyobb és tekintélyesebb lett. A Borudvar, ami része a Forgatagnak és a Forgatag sikerének is, személyes projektem, vagyis, ha úgy tetszik, magam is érdekelt vagyok abban, hogy minden rendben menjen. A kérésem az volt, hogy Portik Vilmos, a rendezvény főszervezője, Péter Ferenc megyei tanácsos úr közeli munkatársa, éljen a lehetőséggel és keresse meg személyesen Dorin Florea polgármestert. Mi az előzetes egyeztetéseket megtettük, de számos részletkérdést tisztázni kell még. Ha Portik Vilmos ki akarja vinni a rendezvényt a városból, megteheti, de semmi oka nincs rá, hogy így járjon el, mert a rendezvény tovább fejlődhet Marosvásárhely határain belül. Szerintem az, hogy a Forgatag kimenjen a városból, nem alternatíva” - nyilatkozta portálunknak Vass Levente.

Vass Levente, az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke pénteken sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "elengedi a Vásárhelyi Forgatag kezét", és a továbbiakban a szervezőknek kell tárgyalniuk a város polgármesterével, Dorin Floerával. Vass Levente bejelentésére reagálva Portik Vilmos főszervező hosszú Facebook-bejegyzésben reagált, aminek a végén azt írta, hogy "volt még Maros-parton Vásárhelyi Forgatag". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS