2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott még egy marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsos

2019. június 18. 14:25, utolsó frissítés: 15:07

Bakó Szabolcs, a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció városi tanácsosa a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond a tanácsosi mandátumáról. Ő a második RMDSZ-es tanácsos, aki a napokban jelezte, hogy nem kívánja tovább betölteni a mandátumát.Bakó Szabolcs 2016-ban a MIET és a marosvásárhelyi ifjúsági szervezetek támogatásával került fel a marosvásárhelyi tanácsosi lista 7-dik helyére, és állítása szerint kedden iktatta az utolsó határozattervezetét, melyben kérte a tanulóknak járó ösztöndíjak időbeli kifizetését. Elmondása szerint ezt minden évben kezdeményeznie kellett.

A lemondott tanácsos azt állítja, hogy a frakció üléseken a problémák megoldása helyett a tanácsosok inkább a „volt és jelenlegi csapattársak befeketítésére és kommentálására” fókuszálnak, és elszomorítónak tartja, hogy a frakció bármilyen döntését felülírja egy-egy utolsó percben hozott döntés, mely sok esetben merőben ellentmond a tanácsosok szakmai véleményének.

„Újabban azzal támadnak, hogy a város költségvetése miattam néz úgy ki, ahogy. Az igazság az, hogy az én javaslatomra 0-ról 100 000 lejre nőtt a Forgatagnak előirányozott összeg, de ezen kívül sok más rendezvényre javasoltam támogatást: a Múzeumok éjszakájára 40 000 lejt, a Marosvásárhelyi Diáknapokra 10 000 lejt, a Vibe fesztiválra 40 000 lejt. Egyidőben kértem a szezonnyitó majális rendezvényre elkülönített pénzösszeg, azaz 300 000 lej teljes eltörlését, és indítványoztam az eperültetvényekre és haltenyészetre szánt összegek törlését. Ezennel betelt a pohár – a mai nap, városi tanácsosi tisztségemről azonnali hatállyal lemondok”- írja Facebook bejegyzésében Bakó Szabolcs.

--------------------------------------------------------------------
Frissítés: A Maros-megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) sajtóközleményben jelezte, hogy köszöni Bakó Szabolcs eddigi munkáját, azt, hogy szerintük kiállt és érdemben képviselte generációjának érdekeit a marosvásárhelyi önkormányzatban.

„Tudjuk, hogy a munkáját nem csak a bürökrácia nehezítette, ezért elfogadjuk és támogatjuk elhatározásában. Egyértelmű, hogy a marosvásárhelyi RMDSZ szervezetének komoly szemléletváltásra van szüksége - ha jövőre tényleg vissza akarjuk szerezni a várost, akkor ez a lépés elengedhetetlen. Közös célunk, hogy fiataljaink ne magas térdemelésben fussanak el Vásárhelyről, hanem büszkén kezdjenek el karriert építeni itthon, Maros megyében.”-írják sajtóközleményükben.

--------------------------------------------------

Frissítés2: Kovács Árpád Géza, akinek a sorrend szerint át kellett volna vennie Bakó Szabolcs munkáját a kolozsvári repülőtérről bejelentkezve mondta el, hogy megánéleti okok miatt nem vállalja a mandátum betöltését, és arra biztatja az utána következőket, hogy vállalják a tanácsosi tisztséget.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS