2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Létrehozták a külföldön élő románok szavazását szabályozó jogszabályt kidolgozó parlamenti bizottságot

2019. június 18. 15:42, utolsó frissítés: 15:42

A parlament plenáris ülése kedden úgy döntött, hogy létrehozza a képviselőház és a szenátus különleges közös bizottságát a választási törvénnyel kapcsolatos jogalkotási javaslatok kidolgozására, módosítására és kiegészítésére.

A bizottság hat hónapig működik és célja, hogy törvénytervezetet dolgozzon ki az országon kívüli választási folyamat lefolytatásáról.

A határozattervezet szerint a bizottság bevonhat a munkába szakértőket, a hatóságok, valamint civil szervezetek képviselőit.

A bizottság tagjai: Natalia Intotero, Angel Tîlvăr, Valeriu Steriu, Florin Manole, Mirela Furtună, Bianca Gavriliţă, Sebastian Radu, Dan Manoliu, Cristian Marciu, Adrian Diaconu - a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről; Gabriel Andronache, Victor Paul Dobre, Laurenţiu Leoreanu, Iulia Scântei és Daniel Fenechiu - Nemzeti Liberális Párt (PNL); Tudor Benga és Radu Mihail - Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR); Dorin Bădulescu - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE); Georgian Pop - PRO Románia; Iusein Ibram - nemzeti kisebbségek; Cornel Sămărtinean - Népi Mozgalom Párt (PMP) és Márton Árpád - RMDSZ. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS