2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén 700 ezer lejt különített el a kolozsvári önkormányzat az Élelmiszerek programra

2019. június 18. 19:13, utolsó frissítés: 19:13

Ezentúl minden év novemberének utolsó munkanapjáig nyújthatók be azok a kérvények, amelyek alapján a rászorulók igényelhetik a kolozsvári önkormányzat által évente biztosított 100 lej értékű élelmiszer-támogatást. A határidő eddig augusztus utolsó munkanapja volt, meghosszabbításra azért volt szükség, mert sok potenciális kedvezményezettnek nem sikerült idejében benyújtania a kérvényt.

Az Élelmiszerek (Alimente) nevű szociális program keretében osztott támogatásra jövedelemtől függetlenül a családon belüli erőszak áldozatai, az emberkereskedelem áldozatai, a súlyos fogyatékkal, rokkantsággal élők jogosultak.

A támogatást továbbá azok a nyugdíjasok, szociális vagy családtámogatásban részesülők, illetve munkanélküliek (függetlenül attól, hogy részesülnek vagy sem a munkanélküli segélyben), rokkantak, veteránok, háborús özvegyek, deportált személyek, rabok, politikai üldözöttek, forradalmárok vagy árvák igényelhetik, akik családtagonként havonta legtöbb 786 lejes jövedelemmel rendelkeznek. Az egyedülálló személyek akkor jogosultak a támogatásra, ha a havi jövedelmük nem haladhatja meg az 1082 lejt.

Idén 700 ezer lejt különített el az önkormányzat az Élelmiszerek programra. Az érdeklődők a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság a Venus utca szám nélküli székházában igényelhetik a támogatást.
(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS