2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olosz Gergely rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be

2019. június 21. 14:51, utolsó frissítés: 14:51

A bűnügyi felügyelettel Magyarországon őrzött Olosz Gergely azt szeretné elérni, hogy érvénytelenítsék azt a jogerős ítéletet, amely három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá hatalommal való visszaélés büntette miatt. Az egykori politikus ennek érdekében rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Ítélő és Semmittőszékhez.

Olosz Gergely jelenleg ideiglenes végrehajtási bűnügyi felügyelet alatt áll Magyarországon, és a magyar hatóságok addig nem adják ki őt a román hatóságoknak, amíg meg nem kapják a bíróság ítéletének szövegét, valamint az indoklást a román igazságügyi hatóságtól.

A egykori szenátort abban találta bűnösnek decemberben a bíróság, hogy pénzt fogadott el négy vállalkozótól, akiknek cégeit annak fejében előnyös szerződésekhez juttatta. A ügyészek azt állítják, hogy Olosz Gergely 500 ezer eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült, ezért a bíróság 384 ezer euró és 400 ezer lej értékű vagyonelkobzást is elrendelt a szabadságvesztés mellett. (mediafax.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS