2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több ezren vettek részt a Bukarest Pride felvonuláson

2019. június 23. 10:41, utolsó frissítés: 10:45

Több ezren vettek részt szombaton Bukarestben az LGBT-közösség jogainak védelmében szervezett, Bukarest Pride nevet viselő felvonuláson.

Az ACCEPT Egyesület által szervezett esemény keretében a fővárosi Győzelem térről az Egyetem térig vonultak az LGBT-közösség tagjai és támogatói.

Fotó: LibertateaFotó: Libertatea


Az egyesület ügyvezető igazgatója, Florin Buhuceanu szerint a Bukarest Pride-on részt vevők nagy száma azt bizonyítja, hogy a román embereknek az LGBT-közösséggel szembeni gondolkodásmódja gyorsabb ütemben változik, mint ahogyan azt a politikusok érzékelik.

"Ezt támasztja alá a 2018 októberében tartott referendum eredménye is, amikor a román állampolgárok nem mentek el szavazni, bojkottálták a kormány ama kísérletét, hogy diszkriminatív előírást vigyen be az alkotmányba. Egyre többen vonulnak utcára, és egyre több fiatal áll ki és vállalja a másságát. Már nem hordunk álarcokat, mint az első felvonulásokon" - mondta a szervező, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a politikusok "tanulnak a fiatalok által feladott leckéből", megértik, hogy másképpen kell viszonyulniuk e közösség tagjaihoz, hogy törvénymódosításokra van szükség. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS