2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sürgősségi rendelettel szabályozza a kormány az alternatív személyszállítási tevékenységet, pl. az Uber működését

2019. június 25. 20:44, utolsó frissítés: 21:07

A kormány jogszabályt fogadott el az alternatív személyszállítási tevékenység szabályozására - jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök a kabinet keddi ülésén.

A kormányfő szerint a kabinet múlt héten első olvasatban tárgyalta, keddi ülésén pedig el is fogadta azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely a fuvarmegosztó (ridesharing) platformok, például az Uber vagy a Bolt tevékenységét szabályozza.

"Olyan megoldást fogadunk el, amely szavatolja a biztonságos személyszállítást és a lehető legtöbb opció elérését úgy, hogy a tisztességes verseny ösztönzése és a kereslet és kínálat közötti megfelelő kapcsolat minőségi szolgáltatásokat eredményezzen" - nyilatkozta Dăncilă még a kormányülés előtt.

Hozzátette: a kormányülés végén Răzvan Cuc közlekedési miniszter részletesen ismerteti a jogszabály tartalmát.

Egy hasonló törvény tervezetén dolgozik a parlament is. Kedden a képviselőház szakbizottságai kedvező jelentést fogadtak el ezzel kapcsolatban, és Lucian Bode, a közlekedési bizottság liberális elnöke közölte: a jogszabály szerdán a plénum elé kerül, ugyanakkor felszólította a kormányt, hogy ne adjon ki sürgősségi kormányrendeletet a témában.

A kormány kedden összesen 10 sürgősségi kormányrendeletet fogadott el, a közigazgatási törvény és az alternatív személyszállítást szabályozó törvény mellett például a RO-ALERT rendszerre vonatkozó módosítást, illetve a romániai vasúti rendszer egységes európai vasúti rendszerbe történő integrációját szabályozó törvényt is módosították. (agerpres/hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS