2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă tagadja, hogy a PSD-nek feketelistája lenne

2019. július 05. 15:48, utolsó frissítés: 15:48

Nem igaz, hogy 'feketelistája' volna a Szociáldemokrata Pártnak - jelentette ki Brăilán tartott sajtótájékoztatóján Viorica Dăncilă kormányfő és a párt elnöke.

'Nincs feketelista a PSD-ben. Azt hiszem, Codrin Ştefănescu úr pályát tévesztett, a forgatókönyvírói szakma illene hozzá. Nincs feketelista. Az ilyen hírekkel a figyelem középpontjába lehet kerülni, de én azt hiszem, hogy több felelősségérzetről kell bizonyságot tennünk és ezeknek a híreszteléseknek véget kell vetni' - mondta Dăncilă.

Arról is beszélt, miért büntette a párt vezető testülete Robert Negoiţă PSD-alelnököt, bukaresti harmadik kerületi polgármestert, akit 6 hónapra kizártak a PSD-ből, valamint Şerban Nicolaét, akit felsőházi frakcióvezetői tisztségétől fosztott meg pártja.

'Ha egyszer a PSD listáján kerültél polgármesteri székbe és a szociáldemokraták választottak pártelnökké, nem jelentheted ki nyilvánosan, hogy a szociáldemokraták ellen szavaztál. Én 23 éve vagyok a politikában, és az évek során mindannyiunk találkozott olyan dolgokkal is, amelyek elégedetlenséggel töltötték el, és olyanokkal is, amelyeket értékelt. Ezeket párton belül, a megfelelő fórumokon beszéltük meg. Abban a pillanatban, hogy ezeket nyilvánosság elé viszed, tiszteletlenül jársz el a párt minden tagjával szemben, és ez számomra elfogadhatatlan' - mondta a kormányfő.

'Şerban Nicolae urat értékelem, de amikor az illetékes testület hoz valamiről egy döntést, akkor az a többség döntése lesz, akár tetszik nekünk, akár nem. És azt a döntést be kell tartani. Egy pártban demokrácia kell hogy legyen, vagyis mindenki elmondhatja véleményét, de ugyanakkor fegyelem és szigor is kell hogy legyen egy pártban' - tette hozzá Viorica Dăncilă.(agerpres)

Nyitókép: digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS