2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Nyugati Szövetség minden kolozsvári polgárnak évi fél eurójába fog kerülni

2019. július 05. 16:07, utolsó frissítés: 16:07

Minden kolozsvári polgárnak évi fél eurójába fog kerülni a Nyugati Szövetség (AVE - Alianţa Vestului), és az összegyűlő 162.000 eurót a működtetési költségeire fordítják majd - döntött csütörtökön a kolozsvári tanács.

Dan Morar, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosa az ülésen kifejtette, nem pártolja a Nyugati Szövetséget, mert az olyan eszméket honosított meg, amelyek 'föderalizáláshoz vezethetnek'.

Emil Boc polgármester kifejtette, jelenleg folyik a 2021-2027-es többévi pénzügyi keret vitája, és az AVE célja, hogy a kormánnyal együttműködve több uniós pénzt tudjanak lehívni. Magát a pályázatot ugyan a kormánynak kell benyújtania, de a szövetség segíthet abban, hogy elkészítteti a fejlesztésekhez szükséges tanulmányokat.

A kolozsvári városi tanács csütörtöki ülésén arról döntött egyhangúlag, hogy a város részt vesz a Nyugati Szövetség Közösségfejlesztési Egyesület (AVE) létrehozásában, és Kolozsvár 20.000 lejjel járul hozzá az AVE kezdőtőkéjéhez, majd városlakónként 0,50 eurót, azaz körülbelül 162.000 eurót szán évente a szervezet működtetésére.

Az AVE tavaly decemberben alakult Temesvár, Kolozsvár, Arad és Nagyvárad polgármesterének kezdeményezésére.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS