2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanu visszafogott nyilatkozatok tételére kérte Budapestet

2019. július 09. 20:49, utolsó frissítés: 20:52

Teodor Meleşcanu külügyminiszter arra kérte kedden magyar hivatali kollégáját, Szijjártó Pétert, hogy a budapesti hivatalosságok 'visszafogottságról' tegyenek bizonyságot nyilatkozataik során, ugyanis az utóbbi időben a magyar-román párbeszédet mesterséges módon feszültté tették - derül ki a román külügyminisztérium közleményéből.

A közlemény szerint a két tárcavezető a szlovákiai Csorbatón folytatott megbeszélést az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri találkozóján. Ez alkalomból Teodor Meleşcanu arra kérte magyar hivatali kollégáját, hogy a budapesti hivatalosságok 'visszafogottságról' tegyenek bizonyságot nyilatkozataik során, ugyanis az utóbbi időben 'mesterséges módon' feszültté tették a magyar-román párbeszédet.

Teodor Meleşcanu kifejtette, hogy minden helyzetben csakis a nyílt és pragmatikus, az európai, euroatlanti értékekkel, valamint a Románia és Magyarország közötti stratégiai partnerséggel összhangban levő kommunikáció vezethet megoldáshoz - tájékoztat a külügyi tárca. (agerpres)

A magyar külügy nyilatkozata a találkozóról itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS