2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Banciu befejezi hírhedt műsorát a B1 TV-nél

2019. július 10. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

A 49 éves műsorvezető a július 4-ei Lumea lui Banciu (Banciu világa) című politikai és közéleti show műsorában jelentette be, hogy befejezi a műsort a B1 TV-nél. Az Adevărul napilap úgy tudja, hogy a műsorvezető és az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) közötti egyet nem értések vezettek a műsor lezárásához. A műsorvezető állítólag az nyilatkozta, hogy „képtelen harcolni a CNA igazságtalanságaival” szemben.

Az utolsó adásban a műsorvezető az mondta, hogy a műsor befejezése a saját, de nem csak a saját döntése, viszont ezt a döntést már senki sem tudja megváltoztatni.

Banciu és a B1 TV-n futó műsora az erdélyi magyarok körében is hírhedt, mivel a műsorban rendszeresen hangzottak el magyarellenes kijelentések. Legutóbb éppen a A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján büntették meg a csatornát a Banciu műsorában elhangzottak miatt.

A B1 TV-nek 20 ezer lejébe került, hogy a műsorvezető minősíthetetlen hangnemben beszélt az Úz-völgyi eseményekről, valótlanságokat állítva a székely megyékről és a magyarokról.

Banciu egy áprilisi műsorában pedig azt állította, hogy az őslakos románságot folyamatosan vegzálják és terrorizálják Erdélyben és azzal vádolta meg Kelemen Hunort, hogy az RMDSZ elnökének az egyetlen célja a román nyelv eltüntetése Erdélyből.

A műsorvezető 2016 októberben a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migráns nép, amelynek nincs mit keresnie Európában, de tett már olyan javaslatot is, amely szerint az etnikumközi konfliktusok feloldása érdekében szegregálni kellene a romániai magyar közösséget. (adevărul/hírszerk)

Nyitókép: Capital

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS