2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Liviu Alexa Kolozsvári Újság néven elindította a Ziar de Cluj magyar verzióját

2019. július 10. 18:05, utolsó frissítés: 18:18

Liviu Alexa ismert kolozsvári üzletember és botrányhős újságíró, a Ziar de Cluj-t is kiadó PRESA BANA nevű médiacsoport tulajdonosa magyar nyelvű portált indított Kolozsvári Újság néven. Alexa korábban már kolozsvári polgármesternek is jelöltette magát, de leginkább sokat vitatott sajtós tevékenységéről ismert. (Alexát egyébként a polgármester-választási kampányban 1500 lejre büntették illegális plakátolás miatt.)

Forrás: Ziar de ClujForrás: Ziar de Cluj


Az új portál designja nagyon hasonlít a román nyelvű Ziar de Cluj hírportáléra, és annak a „magyar nyelvű kistestvére” kíván lenni. Liviu Alexa nevét mindkét portál szerkesztői között meg lehet találni, a román nyelvű hírportálnál pedig jelenleg vezérigazgatói funkcióban van.

A Ziar de Cluj korábban is üzemeltetett egy magyar nyelvű rovatot az oldalán, a Kolozsvári Újság ebből nőhette ki magát. Az indulásról szóló hírükben azt írják magukról, hogy ők Kolozsvár legújabb magyar újságja, amelyet semmilyen formában nem támogat Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Továbbá hosszan ecsetelik, hogy a magyar miniszterelnök már felvásárolta az erdélyi magyar sajtó 99 százalékát, azért, hogy manipulálja az erdélyi magyarságot, és ennek következtében búcsút lehet inteni a független erdélyi magyar sajtónak.

Az oldalon egyelőre még nagyon kevés hír, illetve cikk jelent meg, legkevesebb kettőt pedig szó szerint a Transindexről másoltak át, bármiféle változtatás nélkül. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS