2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Winkler Gyula továbbra is a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnöke marad

2019. július 10. 21:48, utolsó frissítés: 21:49

Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője újabb alelnöki megbízatást kapott az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában. Szerdán az INTA alakuló ülésén megválasztották a szakbizottság vezetőségét is."Megtiszteltetés, hogy újra megválasztottak a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnökévé, de ugyanakkor hatalmas kihívást is jelent. A globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él, ezért az INTA szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió döntéseiben" – hangsúlyozta Winkler Gyula a szakbizottság alakuló ülését követően.

Winkler Gyula továbbá elmondta: "Biztosítanunk kell, hogy a globalizáció mindenki számára előnyt nyújtson és hogy az európai iparágak, általában véve a mi gazdaságunk a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben. A KKV-k érdekeinek elősegítéséhez kívánok hozzájárulni, hiszen jobban ki kell használják az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit. A kereskedelem valóban magas hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyeket kell létrehozzon. Végezetül, mindezek a célkitűzések Közép- és Kelet-Európában is meg kell valósuljanak".
A szerdai alakuló gyűlésen arról is döntöttek, hogy az INTA szakbizottsági elnöki tisztségét a továbbiakban is Bernd Lange (Németország, S&D) EP-képviselő tölti be. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS