2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: Ha a párt arra kér, indulok az államelnök-választáson

2019. július 11. 12:49, utolsó frissítés: 12:49

Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön, a DC News-nak adott interjúban jelentette ki, hogy abban az esetben, ha a pártja arra kéri, hogy induljon az államfő-választáson, és ez lesz az egyetlen megoldás, akkor el fogja fogadni a felkérést - adta hírül a Digi24. A PSD elnöke hozzátette, nem számított ezzel, de nem is zárja ki a lehetőséget.

Jelen pillanatban a PSD-n belül több lehetséges jelölttel kapcsolatban végeznek közvélemény-kutatásokat, ezek között szerepel Eugen Teodorovici, Serban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu és Călin Popescu Tăriceanu. Hasonlóképpen egy független, meg nem nevezett jelöltet is mér a párt.

“Egy olyan jelöltet szeretnénk, aki maximalizálja a PSD esélyeit. 22%-tól indultunk egy letartóztatott elnökkel. Nem könnyű behozni magunkat ilyen rövid idő alatt. De én bízok az tevékenységükben és a romániai választókban, hogy jó döntést hoznak” - tette hozzá Viorica Dăncilă.

A PSD elnöke elmondta, már megvannak a közvélemény-kutatások első eredményei, de az jelölt személyéről az augusztus 3-i pártkongresszuson döntenek. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS