2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felfüggesztették a tevékenységét annak a borszéki vendéglőnek, amelyben ételmérgezést kaptak egy sporttábor résztvevői

2019. július 12. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felügyelői felfüggesztették a tevékenységét annak a borszéki vendéglőnek, amelyben azt az étel készítették, amelytől ételmérgezést kaptak a hét végén egy kosárlabdatábor résztvevői.

Dr. Tar Gyöngyi, az igazgatóság vezetője elmondta: a fertőzés valószínű oka egy sztafilokokkusz, amit az ételben és a személyzet kezén is kimutattak .

Az igazgató szerint az étteremnek nem volt engedélye catering szolgáltatásra, a felügyelők ezzel kapcsolatban is számos rendellenességre bukkantak.

Az orvos kifejtette: nem szerencsés, hogy a gyerekeket több mint egy nappal azután vitték kórházba, hogy az első tünetek megjelentek, és azt mondta, hogy ilyen esetben minél hamarabb kell jelentkezni a kórházban.

"Ha tábort szervezel és több gyereknél azonos tünetek jelennek meg, azonnal orvoshoz kell fordulni" - szögezte le Dr. Tar Gyöngyi.

A borszéken táborozó iaşi-i gyerekek hétvégén kerültek kórházba ételmérgezéssel. A gyerekek másnap helyrejöttek, valamennyien már otthon vannak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS