2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

324 ezer lejre büntettek a fogyasztóvédők a játszótereken végzett ellenőrzések nyomán

2019. július 16. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

Mintegy 324 ezer lej értékben róttak ki bírságot a fogyasztóvédők a játszótereken és játszóhelyiségeknél végzett országos szintű ellenőrzések során. Hét üzemeltető esetében az észlelt rendellenességek megszüntetéséig felfüggesztették a tevékenységet - tájékoztatta közleményben az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) az Agerpres hírügynökséget.

Közleménye értelmében az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban összesen 275 gazdasági szereplőnél végeztek ellenőrzéseket. Ezek nyomán 103 esetben figyelmeztettek és 65 pénzbírságot róttak ki, összesen 324 ezer lej értékben. 70 gazdasági szereplő esetében felfüggesztették a szolgáltatásnyújtást az észlelt problémák megoldásáig.

A fogyasztóvédők több helyen találtak törött vagy sérült játékszereket, a játékszerekhez tartozó szakadt köteleket, rozsdás szögeket vagy olyan hidacskákat, amelyek fa elemei elkorhadtak vagy hiányoztak. Sok helyen ugyanakkor elmulasztották feltüntetni a működési szabályzatot, illetve a nyitvatartási időt - áll az ANPC közleményében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS