2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban nem örül neki, hogy az USR-PLUS saját államfőjelöltet állít

2019. július 17. 10:45, utolsó frissítés: 10:47

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta szövetségnek nem kellene államfőjelöltet állítania - véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban, aki szerint ez a PSD-ellenes szavazótábor feldarabolódásához vezet majd.

"Jogukban áll saját jelöltet indítani, de jobb lett volna, ha nem teszik, mert így a Szociáldemokrata Párttal való harcban gyakorlatilag feldarabolódik a nem PSD-s vagy PSD-ellenes szavazótábor. (...) Mit mondhatnánk nekik, hiszen ők már a legelején kijelentették, hogy lesz jelöltjük. Demokrácia van, bármely alakulat indíthat jelöltet" - fogalmazott Orban a közszolgálati televízió műsorában.

A novemberben esedékes államfőválasztás kapcsán a liberális pártelnök megjegyezte, alakulata továbbra is a PSD elleni harcra fókuszálva dolgozza ki stratégiáját, mert bár a párt népszerűsége felére csökkent a legutóbbi parlamenti választások óta, "a PSD nem csak az országos vezetőiből áll", a pártnak továbbra is van csaknem 1700 polgármestere, kormányon van, ellenőrzése alatt tartja a közigazgatást, ezért "maximális komolysággal kell kezelni". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS