2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő kedden meglehet a PSD állmfőjelölte

2019. július 17. 15:36, utolsó frissítés: 15:36

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége jövő kedden ül össze a parlamentben, hogy döntsön arról, hogy kit javasol a párt államfő-jelöltjének - tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget politikai források.

A javaslatot utólag jóvá kell hagynia a PSD augusztus 3-ára összehívott kongresszusának.

A források szerint kedden előbb az állandó bizottság, majd a végrehajtó bizottság ülésezik.

Viorica Dăncilă
azt nyilatkozta a múlt héten a DC Newsnak adott interjúban, hogyha a párt azt kéri tőle, indulni fog a novemberi államelnök-választáson. A kormányfő hozzátette: egyelőre azon az állásponton van, hogy 'más mögé áll be segíteni'.

A miniszterelnöktől többek között azt kérdezték, nem az lenne-e a természetes, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke legyen az alakulat államfőjelöltje, még akkor is, ha éppen a miniszterelnöki tisztséget tölti be.

"Ezzel egyelőre nem számoltam, úgy gondoltam, hogy lesz jelöltünk, és én miniszterelnökként és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként minden erőmmel támogatom, hogy megnyerje az elnökválasztást. De nem szeretném, ha gyávának hinnének. Ha a párt ezt kéri tőlem, akkor elfogadom, amit a párt mond, de pillanatnyilag úgy vélem, az lenne a jó, hogy legyen egy jelöltünk, és én őt támogassam. Számunkra fontos, hogy olyan ember mögé sorakozzunk fel, aki élvezi a párt bizalmát, akit minden területi szervezet támogat, aki egy bizalomhullámot hoz létre nemcsak tagságunk és szimpatizánsaink körében, hanem a többi polgár körében is, mert én egy jó eredményre számítok' - válaszolt Dăncilă.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS