2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszatérhet hivatalába a nagyszebeni polgármester

2019. július 19. 13:26, utolsó frissítés: 13:26

A nagyszebeni bíróság úgy döntött pénteken, hogy a város polgármestere, Astrid Fodor visszatérhet a hivatalába - írja az Agerpres.

A polgármestert Adela Muntean prefektus függesztette fel, miután a legfelsőbb bíróság jogerős ítéletében megerősítette az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) által az elöljáró esetében megállapított összeférhetetlenséget. A prefektus felfüggesztéséról szóló rendeletét semmisítette meg most a bíróság.

Az ANI még 2015-ben állapított meg összeférhetetlenséget Astrid Fodor esetében, mivel 2012 és 2014 között az alpolgármesteri tisztséggel párhuzamosan tagja volt két nagyszebeni tanintézet igazgatótanácsának. Fodor azóta több ízben is elmagyarázta, hogy a jelzett időszakban helyi tanácsos volt, és az akkori törvények kötelezték, hogy helyi választott tisztségviselőként javadalmazással nem járó tagságot vállaljon iskolák igazgatótanácsában.

Astrid Fodor megtámadta az ANI jelentését a gyulafehérvári ítélőtáblánál, amely 2016 nyarán neki adott igazat, az ANI azonban fellebbezett a döntés ellen, és a legfelsőbb bíróság májusban az ANI-nak kedvező ítéletet hozott.

Az Agerpres azt írja, hogy Corina Bokor, korábbi alpolgármester, akit július elején egy sürgősségi tanácsülésen ideiglenes polgármesternek választottak meg, ismét alpolgármesteri funkciót fog betölteni. (hírszerk)

Nyitókép: Turnul Sfatului

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS