2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Miniszterelnök-jelölt lesz Cioloș?

2019. július 19. 18:12, utolsó frissítés: 18:15

Azt már egy ideje tudjuk, hogy Dan Barna az Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) elnöke lesz a párt államfő-jelölte, de most az Agerpres forrásokra hivatkozva azt közli, hogy az USR és a PLUS által kötött pártszövegségnek Dacian Cioloș volt technokrata miniszterelnök lesz a miniszterelnök-jelöltje a 2020-as parlamenti választásokon.

Elvileg a két párt tanácskozott pénteken, és meg is egyeztek a két jelölésben, de pártok országos tanácsainak még validálniuk kell az egyezséget.

Az Agerpresnek Ionuț Moșteanu parlamenti képviselő nyilatkozott, és azt mondta, hogy valószínűleg hamarosan kötnek majd egy választási protokollumot is a pártok.

A hír némiképp furcsa, ugyanis Dacian Cioloș jelenleg az Európai Parlament liberális frakciójának, a Renew Europe-nak a frakcióvezetője. Amikor megválasztották, akkor természetesen az újságírók első kérdése az volt hozzá, hogy mit fog tenni a 2020-as romániai választásokon, amire a politikus azt mondta, hogy "minden energiáját a mandátumába fogja fektetni". Ebből sokan arra következtettek, hogy ki készül tölteni a mandátumát.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS