2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş: Franciaország nem vonhatja vissza Jean-Francois Bohnert jelölését

2019. július 20. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Franciaország nem vonhatja vissza Jean-Francois Bohnert jelölését, mert egyik jelöltet sem valamely tagállam javasolta az európai főügyészi tisztségre, hanem egyénileg pályázták meg azt - nyilatkozta péntek este Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő.

A Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke annak kapcsán beszélt erről, hogy korábban a nap folyamán az Államelnöki Hivatal közölte, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök arról biztosította Klaus Johannis államfőt, hogy Franciaország Laura Codruţa Kövesit támogatja az európai főügyészi tisztségre, és visszavonja Jean-Francois Bohnert jelölését.

A Digi24 televízió egyik műsorában Cioloş megjegyezte, ez esetben egyik tagállamnak sem áll módjában visszavonni egy jelölést, mert egyik jelöltet sem valamely tagállam javasolta az európai főügyészi tisztségre, hanem egyénileg pályázták meg azt. "Franciaország azt jelentette be, hogy mostantól Laura Codruţa Kövesi jelölését támogatja. Nem tud visszavonni egy olyan jelölést, amelyet nem maga terjesztett elő" - magyarázta Dacian Cioloş. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS