2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi feljelentést tettek a Sorina-ügyben eljáró ügyész ellen

2019. július 22. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Bűnvádi feljelentést tett az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaéléseket vizsgáló ügyészségen (SIIJ) a Baia de Aramă-i nevelőszülő ügyvédje Maria Piţurcă, a craiovai ítélőtábla ügyésze ellen, aki állítólag erőszakosan lépett fel a nyolcéves Sorinával szemben, amikor a gyereket át akarta adni örökbefogadó szüleinek.

Ioana Constantin
szerint az ügyésznő fellépése kimeríti az emberrablás, a bűnözői csoport megalakítása (mert ott volt az örökbefogadó család és két rendőr is) és a kiskorú iránti rossz bánásmód bűncselekményét.

„Az ügyésznek nem volt felhatalmazása, hogy elvegye a gyereket a nevelőszülőtől” - mondja az ügyvéd, aki azt állítja, hogy a nevelőszülőnek nem hozták tudomására, hogy Sorinát örökbe adták.

Maria Piţurcă június 21-én rendőrök kíséretében jelent meg a 8 éves Sorina nevelőszüleinek Baia de Aramă-i otthonában, hogy elvegye a gyermeket, akit egy Amerikai Egyesült Államokban élő román család fogadott örökbe.

A Sorina nevelőapja által rögzített felvételek szerint a kislány sírva, kiabálva próbált ellenállni, hogy elszakítsák nevelőanyjától, akit ő Anyának szólít a felvételen ('mama'). Maria Piţurcă erőszakosan próbálta elrángatni a gyereket a videó tanúsága szerint. (agerpres)

Nyitókép: Digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS