2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gabriela Firea mégsem indul az elnökválasztáson

2019. július 23. 12:37, utolsó frissítés: 12:37

Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere bejelentette, hogy visszalép, és nem kívánja jelöltetni magát az őszi államfővállasztáson. A főpolgármester 20 percen keresztül tárgyalt kedden Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, valamint Mihai Fifor PSD-főtitkárral a kérdésről.

A Szociáldemokrata Párt várhatóan kedden a párt végrehajtó bizottságának (CEX) ülését követően jelenti be, hogy kit kívánnak indítani majd az államfőválasztáson.

Firea a tárgyalásokat követően kijelentette, hogy ő a legjobbat szeretné a PSD-nek, tiszteletben tartja a kollégái döntését, és egyetért azzal, hogy a PSD meg akarja nyerni az elnökválasztást, és nem elégedik meg csupán annyival, hogy a jelöltje legalább a második fordulóba kerüljön.

„Nem tudom, lehet egyszer eljön majd az én időm is, hogy úgy mondjam. Természetesen tiszteletben tartom a kollégáim döntését”- nyilatkozta a főpolgármester.

Firea hétfő este a B1 televíziónak adott interjúban még azt nyilatkozta, hogy ő képes lenne legyőzni Klaus Johannis államfőt az őszi választásokon. Gabriela Firea szerint az önkormányzati választások eredménye is az elnökválasztáson elért eredménytől függ majd. (digi24.ro)

Nyitókép: Wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS