2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letette a hivatali esküt a Dăncilă-kormány új külügy- és belügyminisztere

2019. július 24. 13:37, utolsó frissítés: 13:40

Letette szerdán a hivatali esküt Ramona Mănescu külügy-, Nicolae Moga belügyminiszter, valamint Mihai Fifor stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettes.

Ramona Mănescu külügy- és Nicolae Moga belügyminiszterRamona Mănescu külügy- és Nicolae Moga belügyminiszter

Mihai Fifor stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesMihai Fifor stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettes


A Cotroceni-palotában zajlott ceremónián Klaus Johannis államfő is jelen volt, és sikert kívánt a Dăncilă-kabinet új tagjainak.

Részt vett még az eseményen Viorica Dăncilă miniszterelnök, több tárcavezető, Florin Iordache képviselőházi alelnök, Toni Greblă kormányfőtitkár és több elnöki tanácsos.

Klaus Johannis államfő szerda reggel írta alá a Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezéséről szóló rendeletet.

Az USR egyik képviselője bírálta az államfőt, amiért jóváhagyta a miniszterek kinevezését

Stelian Ion, az USR képviselője a Facebookon bírálta az államfőt, amiért jóváhagyta Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezését.

A Facebook-bejegyzésben Stelian Ion „szégyenletesnek” nevezi a két új kormánytag kinevezését.

„Nem lehet nem feltenni a kérdést, hogy milyen oldalon játszik tulajdonképpen az államfő” - fogalmaz a képviselő, aki szerint az eddig Konstanca megyei szenátorként tevékenykedő Nicolae Moga az elmúlt csaknem két évtizedben „folyamatosan támogatta Mazărét és Nicuşor Constantinescut a konstancai városkassza kifosztásában”.

Stelian Ion szerint Moga miniszteri kinevezése „abszurd bohózatba” illő, mert „miközben az igazságszolgáltatás felszámol egy maffiabandát, és a főnököket börtönbe veti, hadnagyuk a rendőrség felettese lesz.

„Ramona Mănescu pedig nem tudja igazolni számottevő vagyonát, amelynek egy részére kétes tranzakciók révén tett szert. (...) Ezt érdemli Románia, Klaus Johannis elnök úr?” - zárja bejegyzését Stelian Ion. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS