2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hét éves gyermekre támadt a medve Hargita megyében

2019. július 26. 14:57, utolsó frissítés: 15:00

Hétéves gyermekre támadt a medve péntek reggel Csíkzsögödben, tájékoztatta a Transindexet Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája.

A sajtóközlemény szerint az állat kilövését hetekkel ezelőtt kérte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hiába állították össze a dokumentációt az illetékes szervek, a környezetvédelmi minisztériumban nem foglalkoznak az üggyel- írja a sajtóközlemény.

„Egy normális országban soha nem fajulhatnának idáig a dolgok: évek óta kérjük a környezetvédelmi minisztertől, hogy vegye komolyan és kezelje felelősségteljesen a Hargita megyei medveproblémát. Hiába jött el hozzánk, azóta sem történt előrelépés az ügyben. A csíkpálfalvi medve hetek óta háborgatja a lakókat, kárt tett több háztartás állatállományában, és folyamatos veszélynek voltak kitéve az emberek. Ma reggel egy gyermekre támadt ugyanaz a medve! Több mint egy hete ül a minisztériumban a kilövéséért benyújtott dokumentumcsomag. Minek kell még megtörténnie, hogy egyszer s mindenkorra megoldja a minisztérium a medveügyet? Románia állampolgárai vagyunk, biztonságban akarjuk érezni magunkat a saját otthonunkban! Azt kérjük, hogy a környezetvédelmi miniszter vállalja a felelősséget a számtalan, medvék által okozott kárért és emberi sérülésért!” – szögezte le a Hargita megyei tanácselnök. (közlemény)

Nyitókép: Vásárhely24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS