2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két megyei kórházra vonatkozó beruházásról döntött a Maros Megyei Tanács

2019. július 31. 16:01, utolsó frissítés: 16:01

A Maros megyei önkormányzat a szerdai ülésén több mint 13 millió lejt hagyott jóvá két olyan beruházásra, amelyek célja a Maros Megyei Klinikai Kórház egészségügyi szolgáltatásainak javítása, írja a Transidexhez eljuttatott sajtóközleményében a Maros Megyei Tanács Sajtóirodája.

A közlemény szerint az egyik projekt az Onkológiai Klinika átfogó felújítására vonatkozik.

„Az önkormányzati testület a szerdai ülésén fogadta el a beruházás műszaki-gazdasági dokumentációját és a gazdasági-műszaki mutatókat. A projekt teljes értéke 11 968 423 lej áfával (19%), ebből az építés, kivitelezés 6 541 243 lej áfával együtt (19%). A beruházás megvalósításának határideje 12 hónap. Az elvégzendő munkálatok célja az épület korszerűsítése és az, hogy jobb körülményeket lehessen biztosítani az épületben dolgozó orvosoknak és személyzetnek, valamint az ide beutalt pácienseknek. A klinika épületének hőszigetelése és alacsony energiafelhasználású berendezésekkel való felszerelése ugyanakkor anyagi megtakarításhoz is vezet, hiszen a beruházást követően csökkeni fognak a kórház fűtésre fordított kiadásai”- áll a megyei tanács sajtóközleményében.

A közlemény szerint szerdán a tanácsosok jóváhagyták egy szennyvíztisztító állomás építését a Gheorghe Marinescu utca 1. szám alatti ingatlan, vagyis a Mihai Eminescu Kulturális Központ mögötti klinikák számára.

„A tanácsülésen a beruházás műszaki-gazdasági dokumentációját és műszaki-gazdasági mutatóit szavazták meg. Az említett klinikákon olyan tevékenységek zajlanak, amelyek miatt az érvényben levő jogszabályok kötelezővé teszik, hogy a kórház saját szennyvíztisztító állomással rendelkezzen, és az itt keletkező szennyvíz csak egy előtisztítás után kerülhessen a városi csatornahálózatba. A szennyvíztisztító állomás építésének költsége 2 080 479 lei áfával (19%) együtt. A beruházás megvalósításának határideje 6 hónap”- írja a sajtóközlemény.

A közlemény szerint a megyei kórházat érintő két beruházást a megyei tanács saját költségvetéséből, valamint kormányforrásokból valósítja meg.

Újabb megyei utat szélesítenek

A soros tanácsülés keretében a tanácsosi testület jóváhagyta a DJ154E jelzésű út Szászrégen (DN15) – Görgényoroszfalu – Görgénysóakna – Görgényadorján – Görgényszentimre (DJ153) útszakasz szélesítésére vonatkozó beruházás műszaki-gazdasági mutatóit. Az említett útszakasz jelenleg 4-6 méter széles, melyet minimum 8 méterre szélesítenek, ott pedig, ahol a területi viszonyok megengedik, az utat 14 méterre szélesítik. Az útszakasz teljes hossza 4,1 km, a beruházás értéke pedig 19 millió lej. A beruházás megvalósításának ideje 18 hónap, tájékoztat a Maros Megyei Tanács Sajtóirodája. (közlemény)

Nyitókép: Onkológiai Klinika Forrás: Punctul

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS