2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy volt kommunista börtönigazgató kapja a legmagasabb nyugdíjat Romániában

2019. augusztus 06. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Kiderült, ki az, akinek jelenleg a legmagasabb a nyugdíja az országban: Gheorghe Bălășoiu, aki a diktatúra éveiben ügyész és börtönparancsnok volt, 73 890 lejt kap havonta.

Mindez hivatalos adat, ugyanis a munkaügyi minisztérium adta ki Florin Romannak, a Nemzeti Liberális Párt képviselőjének adatigénylésére. Bălășoiu a Colibași börtön vezetője volt a nyolcvanas években, azelőtt ügyészként tevékenykedett.

Tegyük hozzá, hogy mindez bruttó összeg, a volt ügyész adózás után “mindössze” 66 701 lejjel marad.

Az Adevărul lap kimatekozta, hogy júniusban az állam összesen 88,29 millió lejt fizetett ki speciális nyugdíjakra.

A speciális nyugdíjban a számvevőszék számviteli tanácsadói és külső könyvvizsgálói, bírák és ügyészek, a bíróságok és az ügyészségek speciális kisegítő alkalmazottai, parlamenti köztisztviselők, a légiközlekedési személyzet és a diplomáciai testületek tagjai részesülnek. Még. Ugyanis a Szociáldemokrata Párt többször is jelezte, hogy felül kellene vizsgálni ezt a rendszert, és legfeljebb 10 000 lej értékben szabadna csak különnyugdíjakat adni.

Akkor több bíró is jelezte, hogy szerintük igazságtalan lenne a nyugdíjuk csökkentése, és valószínűleg az Alkotmánybíróságon sem menne át. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS