2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arafat szerint az 112-es rendszer nem tökéletes, de helytelen lenne azt állítani, hogy nem eredményes

2019. augusztus 08. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

A 112-es rendszer nem tökéletes, de helytelen lenne azt állítani, hogy nem eredményes, hisz naponta több ezer hívást kezelnek, döntő többségüket megfelelő módon - mondta el szerda esti sajtóértekezletén Raed Arafat államtitkár, a sürgősségi hívásrendszerrel foglalkozó minisztériumközti bizottság elnöke.

„A rendszer nem tökéletes, javítani kell, de nem mondhatjuk azt, hogy ebben a pillanatban a rendszer nem működik, mivel vannak független értékelések, ezeket nem mi készítjük el, hanem a 112-es számmal foglalkozó európai ügynökség, amely más véleményen van. Jelenleg egyetlen rendszer sem tévedhetetlen (...), de nem kommunikálhatjuk a lakossággal azt, hogy a 112-es rendszer nem működőképes, kész, tákolmány, nem eredményes. Ez azt jelenti, hogy azt mondjuk az embereknek, hogy ne hívják a 112-t, és találjanak más megoldást, és ez nagy tévedés lenne, mert sok ember meghal, ha a lakosság elveszíti bizalmát ebben a rendszerben” - jelentette ki Arafat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nagyban segítené a caracalihoz hasonló események megismétlődését, ha minél többen letöltenék telefonjukra a 112-es applikációt.

Arafat bejelentette: a minisztériumközti bizottság által összeállított, a 112-es rendszerre vonatozó, tizennégy rövid-, közép- és hosszútávon életbe ültetendő intézkedést tartalmazó jelentést a miniszterelnök elé terjesztette. (agerpres)

Nyitókép: playtech.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS