2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felújítják a marosvásárhelyi 2-es Poliklinika parkolóját

2019. augusztus 12. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

A hétfői rendkívüli tanácsülés keretében két beruházással kapcsolatos határozattervezetet fogadott el a Maros Megyei Tanács: az egyik tervezet a marosvásárhelyi 2-es számú Poliklinika parkolójának átalakítására vonatkozik, míg a második projekt a Sóvárad község területén, a 135-ös jelzésű megyei úton található egyik híd újjáépítését tűzte ki célul.

A megyei tanács sajtóközleményben tudatta, hogy a hétfői tanácsülésen a megyei tanácsosok megszavazták a 2-es számú Poliklinika és a Fogászati Klinika mellé tervezett új parkoló műszaki-gazdasági dokumentációját és a beruházás műszaki mutatóit. A tervek szerint 79 parkolóhely lesz kialakítva, ebből 5 parkolóhely a fogyatékkal élők számára. Emellett külön parkolóhelyet alakítanak ki a mentőautók számára, és járdákat a gyalogosok számára. A tervben szerepel egy esővíz-elvezető rendszer kiépítése és egy világítórendszer felszerelése is, hogy a parkoló egész területe meg legyen világítva. A parkoló bejáratánál automata sorompó lesz felszerelve, valamint a bejáratokhoz akadálymentes rámpát építenek, hogy a fogyatékkal élők is megközelíthessék a klinikákat. A parkoló egy 865 nm-es zöldövezetet is magába foglal majd. A beruházás értéke 1.739.711 lej áfával együtt.

A második határozattervezet megszavazásával a Maros Megyei Tanács a 135-ös megyei úton található egyik híd felújításának műszaki-gazdasági dokumentációját és a beruházás műszaki mutatóit fogadta el. Az említett beruházás a Sóvárad község területén található, részlegesen tönkrement fahíd újjáépítésére vonatkozik, melynek teljes értéke 4.079.100,95 lej áfával együtt. A Kis-Küküllő folyó feletti híd két lakott települést köt össze, ugyanakkor biztosítja a Maros megyét Hargita megyével összekötő megyei út folytonosságát, Etéd és Székelykeresztúr irányába, , írja sajtóközleményében a Maros Megye Tanács Sajtóirodája.

A közlemény szerint a meglévő híd súlyosan megrongálódott, ezért a szakvizsgálatok elvégzése után a tervező azt javasolta, hogy a meglévő fahidat bontsák le, és a helyére építsenek egy új betonhidat. Az új híd szélessége 7,8 m, a hossza 44,2 m lesz. A kivitelezőnek 10 hónap áll majd a rendelkezésére, hogy elvégezze a munkálatokat. (közlemény)

Nyitókép: Știri din Mureș

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS