2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: marad a PSD-ALDE kormánykoalíció

2019. augusztus 12. 22:01, utolsó frissítés: 22:11

Marad a PSD-ALDE kormánykoalíció - jelentette be hétfő este a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülését követően Viorica Dăncilă miniszterelnök. A PSD elnöke azt mondta: a közös kormányzás folytatásáról a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel tartott megbeszélésen döntöttek.

'Elmondtam kollégáimnak, hogy több találkozóra került sor a koalícióban, és úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a PSD-ALDE kormányzást. Ez egy fontos kormány, amelynek még sok tennivalója van, számos projektet kell még életbe ültetnie a románok javára, és amelynek a továbbiakban is biztosítania kell Románia stabilitását" - szögezte le Viorica Dăncilă.

Nem terveznek kormányátszervezést, de gondolkodnak egy kormányátalakításon, amelyen lecserélnék azokat a minisztereket, akik nem teljesítettek megfelelőképpen - jelentette még be hétfőn a kormányfő. A PSD elnöke hozzátette: pártja nem fogad el ultimátumokat a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) részéről.

"A PSD nem fogad el ultimátumokat. Úgy gondolom, hogy a szövetségen belül konstruktív párbeszédre van szükség. Nem beszélhetünk a PSD által az ALDE-nek, vagy az ALDE által a PSD-nek adott ultimátumról. Călin Popescu-Tăriceanu elnökkel megvitattuk a kormányprogramot, beszéltünk a kormányátszervezésről. Az országos végrehajtó bizottságban kormányátalakításról volt szó. A közeljövőben nem tervezzük a kormány szerkezetének átalakítását, de gondolkodunk a gyengén teljesítő miniszterek leváltásában és a kormányprogram kiigazításában, hogy az megfeleljen a lakosság igényeinek. Nem beszélhetünk ultimátumokról. Beszélünk a szövetségen belüli együttműködésről és az építő jellegű párbeszédről, és azt hiszem, hogy ez nagyon fontos mind a jelenlegi, mind a jövőbeli együttműködés szempontjából"- mondta Dăncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS