2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aláírták a kivitelezési szerződést a Nyárádtő és Dicsőszentmárton közötti megyei út felújítására

2019. augusztus 14. 09:28, utolsó frissítés: 09:28

A Maros Megyei Tanács kedden kötött szerződést a Nyárádtő (DN15) - Mikefalva - Dicsőszentmárton (DN14A) közötti 151B és 142-es jelzésű megyei utak korszerűsítésére a kivitelezési munkálatokat elnyerő céggel.A közbeszerzési eljárás lezárása, valamint a fellebbezések megoldása után a megyei önkormányzat a munkálatok kivitelezésével a DIMEX 2000 COMPANY cég által vezetett cégtársulást bízta meg, amelynek további tagjai az OPR ASTFALT KFT, az OBLAS PUBLICAS Y REGADIOS RT és az EXPLAN KFT. A szerződés értéke megközelítőleg 106 millió lej, a végrehajtási idő 36 hónap, ebből 4 hónap a műszaki terv kidolgozása.

A Nyárádtőt és Dicsőszentmártont összekötő megyei utak korszerűsítésére a 2014-2020 közötti Regionális Operatív Program keretében nyert uniós támogatást a megyei önkormányzat.

„Örülök, hogy végre elkezdődhet ennek a problémás útszakasznak a felújítása. Ez egy fontos beruházás úgy a környék lakosai, mint az átutazóban erre járók szempontjából, hiszen egy elég forgalmas útszakasz, amely Dicsőszentmártont összeköti Marosvásárhellyel. Sokan vannak, akik naponta ingáznak ezen az útvonalon, vagy más szolgálati vagy személyes okok miatt közlekednek ezen az útszakaszon. Ez a megyei út jelenleg rendkívül rossz állapotban van, és emiatt a felújítása nagyon költséges, ezért fontos számunkra, hogy európai uniós támogatást nyertünk a korszerűsítésére, mivel a megyei tanács költségvetéséből nehezen tudtuk volna megvalósítani”- mondta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A beruházást a Maros Megye Tanácsa koordinálja partnerség Dicsőszentmárton, Vámosgálfalva, Mikefalva és Nyárádtő önkormányzataival. A beruházás keretében 24 km-es útszakaszt fognak felújítani és 2,43 km kerékpárutat alakítanak ki.

A projekt legfontosabb célja javítani a térség összeköttetését az országos és európai úthálózattal. Az útszakasz felújításának köszönhetően rövidebb idő alatt lehet majd megtenni a Dicsőszentmárton és Nyárádtő közötti távolságot, javulni fog a közlekedés biztonsága, illetve megerősítik a földcsuszamlás által veszélyeztetett útszakaszokat. A projekt keretében felújítják az útjelzéseket, az út mentén lévő járdákat, új védőkorlátokat szerelnek fel, valamint korszerűsítik a vasúti átkelőket. A beruházás részeként 24 autóbusz megállót is korszerűsíteni fognak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS