2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkészültek a sürgősségi helyzeteket érintő rendeletek

2019. augusztus 14. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Elkészült a gyors közbelépést igénylő helyzeteket érintő sürgősségi rendeletek tervezete - nyilatkozta kedd este Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve, hogy kampányt indítanak az emberkereskedelem ellen.

A caracali ügy kapcsán a kormányfő azt mondta, a nyomozást a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) folytatja, így ennek menetét nem kívánja kommentálni, ellenben a kormány felelőssége olyan szabályozásokat hozni, amelyek segíthetnek abban, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő többé. "Tárgyaltam a belügyminisztériummal, az igazságügyi minisztériummal, előkészítettük a sürgősségi helyzeteket érintő rendeleteket. Raed Arafattal is beszéltem, hiszen amint tudják, létezik egy intézményközi munkacsoport" - fogalmazott a miniszterelnök.

Dăncilă hangsúlyozta az emberkereskedelem ellen indítandó kampány fontosságát, ugyanakkor rámutatott, hogy a caracali tragédiát nem szabad átpolitizálni.

"Nem korrekt, nem emberi politikai elemekkel átszőni egy ilyen tragédiát. Én is anya vagyok. Meggyőződésem, hogy minden romániai anya a saját gyermekeire gondolt, és úgy vélem, hogy jelen pillanatban emberi szempontból kell megközelíteni mindezt, túllépve politikai érdekeinken. Én ezt fogom tenni" - nyomatékosította. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS