2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerda este átadtak újabb 22 kilométer autópályát a Lugos-Déva szakaszon

2019. augusztus 15. 10:43, utolsó frissítés: 12:54

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) Facebook-oldalán szerda este fél 7 körül megjelent fotók tanúsága szerint átadták a forgalomnak a Lugos - Déva autópálya 4-es szakaszát.

Szerdától kezdődően tehát közlekedni lehet a sztráda Marossolymos és Marosillye közötti szakaszán.„További 22 kilométeres szakaszt nyitottunk meg ma az A1-es sztrádán, a Hunyad megyei Marossolymos és Marosillye között, miután az átvételi bizottság ellenőrizte a munkálatok minőségét és már hétfőn megállapította, hogy azok megfelelnek az előírásoknak” - írja a társaság az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményben.

Ahhoz, hogy a 22 kilométert kitevő 4-es szakaszt át tudja adni a forgalomnak, a CNAIR átadási-átvételi jegyzőkönyv alapján átvett a 3-as szakaszból egy 800 méteres részt, amely összeköti a 4-es szakaszt az országúttal.

A 3-as szakasz munkálatainak átvételéig a CNAIR gondoskodik a közlekedési biztonságról az átvett 800 méteren, mutat rá a társaság.

A társaság ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szaktanácsadó nem javasolta a 3-as szakasz munkálatainak átvételét, mivel azok nem felelnek meg a minőségi előírásoknak. A vállalkozói csoport - Teloxim Con Kft. - COMSA Rt. - Aldesa Construcciones Rt. - Arcadis Eurometudes Rt. - most dolgozik a hibák kijavításán, szögezi le a CNAIR.

Răzvan Cuc szállítási miniszter kedden tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a CNAIR ki fog szabni egy bizonyos időt a 3-as szakasz építőjének, hogy kijavítsa a munkálatokat, ha pedig ezt nem teszi meg, szerződést bontanak vele.

A szerdán átadott 22 kilométerrel a romániai autópályák hossza összesen 829 kilométert tesz ki.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS