2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhunyt Török Zsolt, az ország egyik legsikeresebb hegymászója

2019. augusztus 17. 16:08, utolsó frissítés: 19:51

Török Zsolt, az ország egyik legeredményesebb hegymászója elhunyt a Fogarasi-havasokban. A sportoló három nappal ezelőtt indult el a hegyekbe, a felesége szombat reggel értesítette a hatóságokat, hogy nem tudja elérni. A hegyimentők délután, kétezer méteres magasságban találták meg a holttestét, valószínűleg szakadékba zuhanhatott. A hírt megerősítette a felesége is.

Török Zsolt Aradon született, 45 éves volt.

Románia egyik legsikeresebb hegymászóját nemrégiben érdemrenddel is kitüntetettek az ország jó hírének terjesztéséért. A Teofil Vlad, Romeo Popa és Török Zsolt alkotta csapat múlt év őszén vett részt egy expedíción a Himaláján. A csapat a világ egyik legnehezebb hegyi útvonalán jutott fel a 7 161 méter magas Pumori-csúcsra. Az aradi hegymászónak emellett voltak még hangzatos sikerei az elmúlt években, ő vezette 2013-ban azt az expedíciót, amely feljutott a 8 125 méteres Nanga Parbatra.

Egy februári interjúban így fogalmazott nekünk a hegymászásról: “Mély filozófiai értelemben ez olyan, mintha az ember meg akarná tudni, hogy milyen a halálközeli élmény úgy, hogy életben marad, mert fel akar rá készülni”. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS