2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehozták a hegyről a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt holttestét

2019. augusztus 18. 11:15, utolsó frissítés: 12:00

Lehozták a hegyről a vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét - közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.

Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították - magyarázta David.

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról.

Mihai Fifor belügyminiszter Facebook-oldalán reagált Török Zsolt halálhírére. "Isten veled, jó barát... Nyugodjál békében" - írta bejegyzésében a tárcavezető. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS