2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenőrzést rendelt el az egészségügyi miniszter a săpocai pszichiátriai kórháznál

2019. augusztus 18. 12:36, utolsó frissítés: 12:40

Kiküldte Sorina Pintea egészségügyi miniszter a tárca ellenőrző testületét a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházához, ahol az egyik beutalt beteg négy másik pácienst megölt, kilencet pedig megsebesített az éjszaka - közölte a minisztérium.

"Gyors és aprólékos ellenőrzést kértem. Amennyiben hanyagság történt, ennek megfelelően járunk el" - idézi a tárca közleménye Sorina Pinteát.

A minisztérium a săpocai pszichiátriai kórház által szolgáltatott információkra hivatkozva leszögezi, hajnali 3 óra 30 perckor az egyik beteg egy infúziós állvánnyal több ütést mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott szomszédos kórterem betegeit is megtámadta.

A miniszter megerősítette, hogy 13 áldozata van a támadásnak: négy személy meghalt (hárman a helyszínen, egy beteg a buzăui megyei kórházba való szállítása után), további három betegnek súlyos koponya- és agysérülései vannak, hatan pedig enyhébb koponya- és arcsérüléseket szenvedtek. A súlyosan megsérült két férfit és egy nőt jelenleg a buzăui sürgősségi kórházban kezelik, de az egyik férfit átszállítják a bukaresti Floreasca kórházba.

A szaktárca közleménye szerint a szombatról vasárnapra virradó éjszaka dolgozó váltásban "az érintett kórházi pavilonban egy orvos, hét asszisztens és három ápoló volt, valamint két munkás, akiket a veszélyesnek nyilvánított betegek felügyeletével bíztak meg".

Az intézmény menedzsere szerint az agresszort "alkoholproblémák" miatt utalták kórházba; úgy támadt áldozataira, hogy azoknak nem volt idejük segítséget kérni, az egyik nő páciens azonban, akire rátámadt, megébredt, ő riasztotta a személyzetet - derül még ki a minisztérium közleményéből.

Fotó: Digi24

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS