2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarestbe szállítják a săpocai kórházban megsérült betegeket

2019. augusztus 18. 17:07, utolsó frissítés: 17:07

Bukaresti kórházakba szállítják a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának kilenc páciensét, akik megsérültek, amikor az éjszaka rájuk támadt egy másik beteg.

A buzăui kórház sürgősségi osztályának vezetője, Adrian Zoica szerint mind a kilenc sérültet a fővárosba szállítják, a bukaresti Bagdasar, a Floreasca, a városi és a Pantelimon kórházakba. Két beteget helikopterrel visznek a fővárosba, a többi hetet mentővel szállítják.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása értelmében azért kell Bukarestbe szállítani a sérülteket, mert a buzăui kórháznak nincs idegsebészeti osztálya.

A săpocai neuropszichiátriai kórház egyik páciense az éjszaka folyamán egy infúziós állvánnyal több ütést mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott szomszédos kórterem betegeit is megtámadta. Négy páciens életét vesztette, további kilencen megsérültek.

A nyomozáshoz közel álló források szerint a vérontás a 208-as és a 209-es kórteremben történt, amelyekben benyugtatózott vagy ágyhoz kötött betegek feküdtek.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS