2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A săpocai kórház igazgatója lemondott; már öt halálos áldozata van a tragédiának

2019. augusztus 19. 10:47, utolsó frissítés: 10:52

A săpocai kórház igazgatója lemondott az egészségügyi minisztérium által az egészségügyi intézménynél végzett vizsgálat eredményeinek bemutatása után, jelentette be hétfő reggel Sorina Pintea tárcavezető.

"Az éjszaka folyamán befejeztük a betegellátási körülmények és az orvosi ellátás kapcsán indított belső vizsgálatot. A reggel bemutattuk a vizsgálat eredményeit a kórház igazgatójának, aki ezt követően benyújtotta lemondását. A vizsgálat eredményeire alapozva a minisztérium bűnvádi panaszt nyújt be a gyilkosságok elkövetése idején ügyeletben levő orvos és asszisztensek tevékenységét illetően" - jelentette ki az egészségügyi miniszter hétfőn a săpocai kórházban.

Sorina Pintea tájékoztatott ugyanakkor, hogy a férfi által megsebesített kilenc sérült egyike meghalt, így már öt halálos áldozata van a tragédiának.

"Sajnálatos módon immár öt halottunk van. A Floreasca kórházba vitt sérültek közül az egyik, egy 88 éves, több betegségben szenvedő páciens meghalt az éjszaka folyamán" - mondta Pintea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS