2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ALDE szükségesnek tartaná a kormányátszervezést, a PSD nem

2019. augusztus 22. 09:57, utolsó frissítés: 09:57

Bár a Szociáldemokrata Párt (PSD) ezt nem tartja időszerűnek, a Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) továbbra is úgy gondolja, hogy alapos kormányátszervezésre van szükség, amely során csökkentik a minisztériumok számát, tájékoztatott szerda este az ALDE a kormánykoalíció ülését követően.

„Ma (szerdán - szerk. megj.) a kormánykoalíció ülésén Viorica Dăncilă miniszterelnök tájékoztatott minket, hogy a PSD vezetőségi struktúráiban történt megbeszélések nyomán úgy döntött, hogy kinevezési javaslatokat tesz a megüresesdett miniszteri tisztségekre, de úgy gondolja, hogy a kormányátszervezés jelenleg nem időszerű. Beszéltünk a rendkívüli ülésszak napirendjéről is, és megegyeztünk, hogy elutasítjuk a szavazáson az amnesztiatörvény tervezetét. Az ALDE továbbra is úgy gondolja, hogy alapos kormányátszervezésre van szükség, amely során csökkentik a minisztériumok számát, felére csökkentik az államtitkárokét és a miniszteri tanácsosokét” - áll az ALDE közleményében.

A közlemény értelmében az ALDE már a korábbi koalíciós üléseken is javasolta Dăncilă miniszternek, hogy „készítsen elő egy sor intézkedést, amelyek gyakorlatba ültetésével jobb lesz a kormányzás”.

„Az ALDE meglátásában a jó kormányzás jelen pillanatban az állami intézmények alapos refomját jelenti, illetve egy új kormányprogramot és egy átszervezett kormánycsapatot, amely tagjai egy ütőkártyával rendelkeznek: és ez a hozzáértés” - említi meg a közlemény. (agerpres)

Nyitókép: Adevărul

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS