2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu legalizálná a prostitúciót az emberkereskedelem csökkentése érdekében

2019. augusztus 23. 13:07, utolsó frissítés: 13:07

Traian Băsescu volt államfő támogatja a prostitúció legalizálását az emberkereskedelem csökkentése érdekébe és egyúttal be is szólt a "gyáva" politikusoknak, akik nem terjesztenek elő egy ilyen törvényt.

A korábbi államfő szerint a fiatalokkal való emberkereskedelem - attól függetlenül, hogy az áldozatok iskolások vagy nem -, különösen a vidéki környezetben egy jelenség, és cselekedni kell a bűnügyi politikák megváltoztatásával.

"Úgy gondolom, eljött az idő, hogy újra napirendre kerüljön a prostitúció legalizálásának vitája, mint egy megoldás az élő hús illegális kereskedelmének csökkentésére" - mondta Traian Băsescu csütörtök este a B1 TV műsorában. Az exelnök Németországot, Hollandiát és Belgiumot hozta fel példaként, ahol legalizálták a prostitúciót, hogy ezzel védjék a nőket.

Băsescu ugyanakkor "gyávasággal" vádolta azokat a politikusokat, akik nem gondolják azt, hogy a BOR (ortodox egyház) nemtetszése ellenében cselekedhetnek. Szerinte a politikusok gyávasága miatt fiatalok ezreit áldozza fel az ország, amely az egyik nagy beszállítója Európának, és erre megoldást kellene találni. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS