2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A romániai nők támogatását kéri Dăncilă az államfőválasztáson

2019. augusztus 30. 15:28, utolsó frissítés: 15:35

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje a romániai nők támogatását kérte pénteken az államfői tisztségért folyó kampányban - írja az Agerpres hírügynökség a miniszterelnök PSD nőszervezetének nyári iskoláján tett kijelentésére hivatkozva.

"Úgy gondolom, hogy ebben a kampányban a nőknek kell az első sorokban lenniük, mivel a családban is a nők kezelik a problémákat, a nők harcolnak a családért, a férjért, a gyermekekért. Ebben a kampányban Romániát úgy kell kezelni, mint egy családot, amelyben az elnöknek gondoskodnia kell minden Romániában élő nőről, minden gyermekről, hogy olyan elnök legyen, akinek empátiája van, aki mindig az emberek között van, nem csak a választásokon. (...) Romániában 52% a nők aránya, kérem a romániai nők támogatását, minden kollégám támogatását (...), kérem a kabinet minisztereinek támogatását, akik minden döntésemmel velem voltak, és amikor viták voltak, pajzsot tartottak körém, mert tudtam, hogyan kell csapatban dolgozni. És mert csapatban dolgozom, számomra a párt minden tagja fontos, az ország minden állampolgára fontos, azok is, akik ránk szavaztak, és azok is, akik nem, mert minden román számára döntéseket hozunk. És jó döntéseket fogunk hozni"- mondta Viorica Dăncilă Mamaián, a Szociáldemokrata Nők Szervezetének rendezvényén.

A miniszterelnök megerősítette, hogy a kormány nem tökéletes, de hatékony és közel áll az emberekhez.

"Soha nem fogunk intézkedéseket hozni az emberek ellen. (...) Megpróbálunk egy erős Romániát építeni, és mellénk kell állnia minden állampolgárnak, aki ezt akarja. (...) Hiszek a románok őszinteségében, hogy a jót választják. (...) Ez az első alkalom, amikor egy nő lehet az elnökünk. "- tette hozzá a PSD vezetője, majd arról is beszélt a miniszterelnök, hogy kormányon marad a PSD, mert nem a "bátortalanok pártja".

"Ha én tudok harcolni és el tudok menni az ország összes megyéjébe, akkor a párt megyei elnöke is el kell hogy tudjon érni a megye minden településébe. Csak arra kérem őket, hogy azt tegyék, amit látnak a PSD vezetésében, és harcoljunk úgy, mint mi. Nem akarom hallani, hogy a végrehajtó bizottságban arról van szó, hogy kormányon maradunk, nem maradunk kormányon. Mi a PSD vagyunk, nem a bátortalanok pártja. (...) Mások féltek. Néhány férfinak, aki most kritizálja a PSD-t és a PSD elnökét, megremegett a térde az első fuvallatra"- mondta Dăncilă.

Viorica Dăncilă arra kérte a PSD-t kritizáló embereket, hogy mutassanak tisztelet a párt iránt.

"A következő időszakban megállapodást írunk alá a szakszervezetekkel, a munkáltatói szövetségekkel, a nem parlamenti pártokkal, a nem kormányzati szervezetekkel, és tömböt alkotunk azokkal, akiknek fontos az ország sorsa. (...) De soha nem fogok válaszolni a zsarolásra "- tette hozzá a PSD vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS