2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă szerint a PSD-kormány mindig is a nyugdíjasok partnere marad

2019. szeptember 01. 12:44, utolsó frissítés: 13:35

Az általa vezetett szociáldemokrata kormány mindig is s nyugdíjasok partnere marad - nyilatkozta vasárnap Mamaián Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke annak kapcsán, hogy szeptember elsejétől 15 százalékkal emelkedik egy nyugdíjpont értéke, így mostantól 1100 lej helyett 1265 lej.

"Ez nem nemzeti ünnep, nem csak az ősz első napja. Azt mondanám, hogy a méltóság napja, amelyet önök megérdemelnek. (...) Azok, akik nem tisztelik szüleiket és nagyszüleiket, semmit nem tisztelnek. Ma emelkedik a minimális nyugdíj, és folytatni fogjuk ezeket a dolgokat. És mivel valaki azt kérdezte tőlem, van-e pénz erre, egész biztosan van. Soha nem lépünk egyetlen lépést sem anélkül, hogy megbizonyosodnánk arról, hogy van pénz nyugdíjakra és bérekre" - nyilatkozta a miniszterelnök a PSD nyugdíjasainak találkozóján.

Marius Budăi munkaügyi miniszter a Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a nyugdíjemelés 5 millió személyt érint, és már szeptember 2-tól, hétfőtől megkezdődnek a kifizetések. A miniszter szerint az úgynevezett minimálnyugdíj értéke 640 lejről 704 lejre növekszik szeptembertől.A miniszterelnököt a találkozó előtt tüntetők fogadták az eseménynek helyt adó épület bejáratánál, akik többek között azt kiabálták, hogy "analfabéta", illetve "speciális nyugdíjak nélkül". A miniszterelnök beszédében bírálta a tiltakozókat is, azt mondta: az a szándékuk, hogy "háborút" robbantsanak ki a fiatalok és idősek, az állami- és a magánszektor alkalmazottjai között. Viorica Dăncilă szerint a tüntetők 'nem Románia javát akarják' és tulajdonképpen a nyugdíjpont értékének emelése ellen tiltakoznak. Meglátása szerint időszerű lenne, hogy a parlament elfogadjon egy jogszabályt, amely bűncselekménynek minősítené a rágalmazást. (agerpres/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS