2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ nem támogatja Meleşcanut a szenátus házelnöki tisztségére

2019. szeptember 03. 17:24, utolsó frissítés: 17:24

Az RMDSZ szenátorai nem fogják megszavazni a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Teodor Meleşcanu kinevezését a szenátus házelnöki tisztségébe - közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Cseke Attila felsőházi frakcióvezető.

'Nem támogatjuk ezt a kormányt, készek vagyunk megszavazni egy bizalmatlansági indítványt, következésképpen az RMDSZ nem fogja támogatni a PSD által javasolt szenátusi házelnökjelöltet, Teodor Meleşcanut' - jelentette ki Cseke Attila, hozzátéve, a kormányt alátámasztó többség kérdésessé válása miatt előállt krízishelyzetet fel kell oldani, akár lemondással, akár bizalmatlansági indítvánnyal, akár úgy, hogy kialakul egy parlamenti többség, amely a Dăncilă-kormányt támogatja.

Cseke azt is közölte, az RMDSZ azt követően fog döntést hozni az általa támogatott házelnökjelöltről, miután az érdekelt pártok hivatalosan is benyújtották javaslataikat, de ez nem a PSD jelöltje lesz.

Călin Popescu-Tăriceanu lemondása után a felsőház elnöki tisztségét ideiglenes jelleggel Şerban Valeca alelnök tölti be.

A házszabály szerint a házelnököt titkos szavazással választják meg. Minden frakció egyetlen jelöltet állíthat. (agerpres)

Nyitókép: Antena 3

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS