2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint a PSD ellenséges módon át akarta venni a pártját

2019. szeptember 04. 13:53, utolsó frissítés: 13:53

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nemcsak néhány törvényhozót kísérelt meg átcsábítani a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE), hanem a teljes pártot megpróbálta „ellenséges módon átvenni” - állítja Călin Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE elnöke szerdán azt mondta, folyamatosan újabb és újabb információk jutnak el hozzá az elmúlt napok történéseiről, a PSD-nek az ALDE ellen intézett "nagyon súlyos támadásáról".

Tăriceanu szerint a PSD nemcsak néhány ALDE-s törvényhozót, hanem a teljes a pártot megpróbálta "ellenséges módon átvenni". "Olyan ALDE-t akartak létrehozni, amelyik hajlandó továbbra is együttműködni a PSD-vel a kormány politikai struktúrájának megőrzése érdekében, hogy Dăncilă miniszterelnöknek ne kelljen a parlament elé állnia az átszervezési javaslattal" - fogalmazott, hozzátéve, örömmel tölti el, hogy párttársai megértették, mi történik, és "kijátszották ezt a piszkos tervet".

Călin Popescu-Tăriceanu arról is beszélt szerdán, hogy csak abban az esetben alakítja meg a Demokrácia nevű vegyes parlamenti csoportot - amelyről a hét elején beszélt -, ha az ALDE frakciónak nem lesz meg a minimális számú tagja.

Az ALDE elnöke ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy párttársa, Teodor Meleşcanu meggondolja magát, és mégsem jelölteti magát a szenátusi elnöki tisztségre, amelyre a Szociáldemokrata Párt javasolta.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS