2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már nincs életveszélyben az afganisztáni terrortámadás román sérültje

2019. szeptember 05. 10:28, utolsó frissítés: 10:28

Már nincs életveszélyben az afganisztáni terrortámadás román állampolgárságú sérültje, állapota stabil, és rövidesen Európába szállítják, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön - tájékoztatott szerda este a külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint ugyanakkor folyamatban van a terrormerényletben elhunyt román férfi holttestének hazaszállításához szükséges dokumentáció összeállítása.

A tálibok által hivatalosan is felvállalt kabuli merényletben többen életüket vesztették, és több mint százan megsérültek - emlékeztet a külügy, megjegyezve, hogy a Románia kabuli nagykövetségének helyet adó épület 80 százalékban megsemmisült a támadásban. A román diplomáciai képviselet Afganisztánban tartózkodó tagjai eltökéltek abban, hogy a városban maradjanak és folytassák tevékenységüket, a romániai hatóságok azonban még tárgyalnak a témáról - mutat rá a közlemény.

Az Afganisztán fővárosában hétfőről keddre virradóan történt terrormerényletben Románia kabuli diplomáciai képviseletének egyik tagja meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült. A támadásban elhunyt 43 éves férfi a román nagykövetség biztonsági csapatának tagja volt. A támadás a román nagykövetségnek is helyet adó kabuli épületegyüttest érintette, és külföldi állampolgárok ellen irányult. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS