2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A miniszterelnök feljelenti Victor Pontát

2019. szeptember 05. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Büntetőjogi feljelentést tesz Victor Ponta ellen - jelentette ki Mioveni-ben Viorica Dăncilă kormányfő, mivel Ponta olyan kijelentést tett, miszerint 'maszkosokkal' fogja eltávolíttatni őt a kormány éléről.

'Nagyon veszélyesnek tűnnek a nyilatkozatai. Amikor Románia miniszterelnökéről azt állítod, hogy a maszkosoknak kellene elvinniük őt, akkor úgy belföldi, mint külföldi viszonylatban súlyos kárt okozol, és ez nagyon veszélyes. Egyes emberek játszanak a szavakkal, játszanak a kijelentésekkel, és közben Románia megítélését rontják. Büntetőjogi feljelentést fogok benyújtani Ponta úr ellen, ugyanakkor felszólítom, hogy állításait támassza alá bizonyítékokkal' - mondta Dăncilă.

Véleménye szerint a kormányfő ellen intézett támadás felér a nemzetbiztonság elleni támadással. 'Hogy mondhatsz olyat, hogy Románia miniszterelnöke lefizetett valakit? Ez vesztegetést jelent, talán őurasága a saját gyakorlatából ismeri ezt, de én soha nem teszek és nem tettem ilyet' - jelentette ki a miniszterelnök.

Viorica Dăncilă ezzel arra reagált, hogy Victor Ponta, a PRO Románia párt elnöke szerdán többek közt úgy nyilatkozott: maszkosokkal fogja eltávolíttatni a kormány éléről a miniszterelnököt. 'Ő már a második PSD-elnök lenne, akit maszkosok visznek el' - mondta Ponta.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS