2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy PNL-s szenátor kimatekozta: nincs még elég szavazatuk a bizalmatlansági indítványhoz

2019. szeptember 05. 18:58, utolsó frissítés: 18:58

Cristian Chirteş liberális párti szenátor úgy nyilatkozott csütörtökön Marosvásárhelyen, hogy 208 szavazat már biztosított a bizalmatlansági indítvány támogatására, és a jövő héten eldől: összegyűl-e az indítvány sikeréhez szükséges 233 voks.

Chirteş emlékeztetett, kedden szavaz a szenátus új házelnökéről, megtörténhet, hogy módosul az ALDE frakciójának összetétele, tehát "érdekes nap" lesz a keddi. Az ALDE törvényhozóinak fele a kormányzásból való teljes kivonulást támogatja, fele azonban nem, így jövő héten derül ki, hány szavazatra számíthatnak a bizalmatlansági indítvány benyújtói az ALDE részéről.

"Az RMDSZ-szel megvolt a tárgyalás, a PRO Romániával szintén - itt is lehet probléma, meg kell bizonyosodnunk, hogy a PRO Románia minden képviselője megszavazza a bizalmatlansági indítványt. Tárgyalunk a nemzeti kisebbségek képviselőivel is, akiknek fele ígérte, hogy adja voksát, a másik fele nem. Biztosított 208 ellenzéki szavazat, a 233-ig még van. De beszélnünk kell még az ALDE-vel. Személyes megbeszélések is lesznek, és azokkal a törvényhozókkal is, akik elégedetlenek a PSD-vel és ki akarnak lépni" - mondta a PNL szenátora. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS