2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis megint elmondta, hogy nem nevezi ki a Dăncilă által javasolt ügyvivő minisztereket

2019. szeptember 05. 19:13, utolsó frissítés: 19:13

Kategorikusan elutasítja az ügyvivő miniszterek kinevezésére vonatkozó javaslatokat - jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő.

Johannis azt mondta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) válságba sodorta az országot, és ennek egyre súlyosabb következményei érezhetőek. "A kormánykoalícióban kialakult konfliktusoknak, a PSD kétségbeesett erőfeszítéseinek a hatalmon maradás érdekében, a belső csatározásoknak és a tisztségekért folyó alkudozásoknak semmi közük a románok valós célkitűzéseihez. Semmilyen formában nem járulok hozzá egy ilyen alantas politikai játszmához, következésképpen kategorikusan visszautasítom az ügyvivő miniszterekre vonatkozó javaslatokat" - nyilatkozta a Cotroceni-palotában az államfő.

Úgy vélekedett, mivel a kormánynak megváltozott az összetétele, Viorică Dăncilă miniszterelnöknek kötelessége mielőbb megjelennie a parlament előtt, hogy bizalmi szavazást kérjen.

Azt is kifejtette, hogy a kabinetnek már május 26-a, az EP-választás és népszavazás napja óta nincs legitimitása, akkor ugyanis a választópolgárok szavazatukkal szankcionálták a kormányt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS