2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közel négymillió lejt fordítanak sportra Kovászna megyében

2019. szeptember 06. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Kovászna Megye Tanácsa szeptemberi soros ülésén többek között sportklubok támogatásáról döntött a testnevelési- és sporttörvény előírásai alapján. A péntek reggeli tanácsülésen elfogadták a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub (100 000 lej) és a kézdivásárhelyi Bikák Jégkorong Sportklub Egyesület (60 000 lej) pályázatát, amelyben versenyeken való részvételre és utánpótlás nevelésre kértek támogatást.

Fotó - HC Bikák fb-oldalaFotó - HC Bikák fb-oldala


„Kovászna Megye Tanácsa idén közel négymillió lejt fordít a verseny- és a tömegsportok támogatására. Fontosnak tartjuk, hogy úgy a gyerekeknek, mint a felnőtteknek legyen lehetőségük szervezett keretek között sportolni, versenyeken részt venni. Egy héttel ezelőtt, az augusztusi tanácsülésen a Sepsi SIC Sportklub öt szakosztályának hazai és nemzetközi versenyeken való részvételének támogatásáról döntöttünk, összesen 2,7 millió lejt juttatva. A Sepsi OSK Sportklub Egyesület 150 000 lejt kapott, hogy ifjúsági csapatai részt vegyenek az Országos Labdarúgó Bajnokságban. A kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület futsal szakosztályának 150 000 lejt, a kosárlabda szakosztályának pedig 440 000 lejt ítéltünk meg” – ismertette Tamás Sándor tanácselnök.
Fotó: Királypingvinek fb-oldalaFotó: Királypingvinek fb-oldala


Mint kiemelte, a megyei önkormányzat ezenfelül 200 000 lejes keretet hagyott jóvá további sportegyesületek tevékenységének támogatására, ezt a pályázati lehetőséget még a tavasszal meghirdették. A Megyei Finanszírozású Helyi Fejlesztési Programok keretében az önkormányzatok vidéki sportbázisok felújítására, felszerelésére is igényelhetnek támogatást, emlékeztetett Tamás Sándor.

A tanácsülésen jóváhagyták az egykori uzonkai pionírtábor átadását Bacon község önkormányzatának, ugyanis az alatta levő területet egyrésze eleve a községé volt. A helyi tanács és a közbirtokosság a terület jogi helyzetének tisztázását követően szeretné felújítani és modern szabadidőközpontként működtetni.

A megyei tanácsosok megszavazták a Kovászna Megyei Út és Híd RT. költségvetésmódosításának tervezetét, ugyanakkor elfogadták, hogy Ivașcu Marius-Daniel megbízott rendőrparancsnok tagja legyen a Kovászna Megyei Területi Közrendészeti Hatóságnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS