2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PMP elnöke kétfordulós polgármester-választást szeretne, és azt mondja, az ellenzékben még sokan mások is

2019. szeptember 06. 17:24, utolsó frissítés: 17:25

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) is megszavazza a parlamentben a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérést szorgalmazó tervezetet.

Eugen Tomac pénteken azt mondta, egyeztetett a héten a témáról Ludovic Orban PNL-elnökkel, aki a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését előíró tervezetük támogatásáról biztosította őt, mint ahogyan az USR és az ALDE is a kezdeményezés mellett áll.

"Mi összegyűjtöttünk egymillió aláírást a cél érdekében. Négy éve harcolunk ezért, úgy véljük, politikai tévedés volt az egyfordulós polgármester-választás bevezetése, ezért nem szeretnénk elszalasztani ezt az óriási lehetőséget, hogy kiszorítsuk a Szociáldemokrata Pártot a helyi közigazgatásból. Elvégre mindenütt az országban jót tesz, ha az állampolgárok a legjobb jelöltek közül választhatnak a második fordulóban, ahogyan az az államfőválasztáson is történik" - nyomatékosította Tomac. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS